Visie/Missie

Visie / missie

Visie:

Onze visie is om een veilig thuis aan te bieden waar de kinderen/jongeren veiligheid, structuur en liefde ontvangen. Elk kind/jongere is uniek, en dit vraagt om een unieke individuele methodische werkwijze die effectief functioneert bij de behoeften van het kind/jongere.

Onze visie is dat elk kind/jongere zich geliefd en gesteund voelt in zijn of haar proces naar volwassenheid.
Het einddoel is dat elk kind/jongere zich ontwikkeld tot een zelfstandige, zelfverzekerde en zelfredzame persoonlijkheid. We willen onze doelen bereiken door o.a. veel persoonlijke aandacht, duidelijke grenzen, openheid, eerlijkheid, waardering en aanmoediging.

We doen dit in samenwerking met een netwerk bestaande uit vrijwilligers en professionals.

Missie:
Het (kleinschalig) gezins-jongerenhuis is een vrij nieuwe, onbekende tak van de residentiële zorg waarbij een (echt) paar de zorg voor een aantal uit huis geplaatste kinderen/jongeren op zich neemt. Zie hier voor meer uitleg over wat is een gezins-jongerenhuis
Het idee om kinderen/jongeren in huis op te nemen is lang geleden geboren. We waren ons al een hele tijd bewust dat er grote aantallen kinderen/jongeren zijn die niet meer thuis kunnen wonen. Op eigen benen staan, zelf vorm geven aan je leven, zelf keuzes maken, je talenten ontwikkelen, relaties aangaan, verantwoordelijkheden dragen, een rol vervullen in de samenleving; Dit zou een fundamenteel recht moeten zijn voor ieder kind/jongere. Voor een groot aantal kinderen/jongeren in onze samenleving is dit slechts een wens, geen werkelijkheid. We geloven sterk in betrokkenheid en zorg op maat voor ieder kind/jongere. Dat kan je geven als je een constante, professionele factor in het leven van de kinderen/jongeren wordt en niet een steeds wisselende hulpverlener.’’

We geloven sterk in betrokkenheid en zorg op maat voor ieder kind/jongere.

Sinds 2008 verlenen we een 24-uurs zorgaanbod aan kinderen/jongeren die door de zorginstelling Pluryn  en sinds 2017 door Jeugddorp de Glind vanwege hun thuissituatie bij ons zijn geplaatst.
Sommige kinderen/jongeren hebben op jonge leeftijd al heftige/traumatische situaties meegemaakt en hebben mede hierdoor te kampen/worstelen met psychosociale en emotionele gedragsproblemen.

Tevens zijn wij een erkend leerbedrijf (SBB, voorheen Calibris) waarbij wij studenten professioneel begeleiden tijdens hun stageperiode.

wij maken deel uit van de organisatie CREDOHUIS.COM

Gezins-jongerenhuis WeesThuis.com

Doesburgerdijk 26
6718 VG Ede
0318-622601
M:06-54256887
M:06-36324105
p.keurentjes@weesthuis.com
dorienkeurentjes@weesthuis.com
info@weesthuis.com
Kvknr: 09185322
www.weesThuis.com

Wie zijn wij?

Leer ons kennen!
Lees hier meer

Keurmerk

De kwaliteit van een gezinshuis zichtbaar maken!.

WeesThuis.com

Sinds 2008 verlenen we een 24-uurs zorgaanbod aan kinderen/jongeren die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen vanwege hun thuissituatie.
Doesburgerdijk 26 6718 VG Ede 0318-622601 +31 (0)6 542 568 87 +31 (0)6 363 241 05

Keurmerken:

Volg ons